Indica en qué idioma quieres navegar por nuestra web.
Indica en quin idioma vols navegar per la nostra web.
Specify your preferred language for browsing our website.
Indiquez dans quelle langue vous souhaitez naviguer sur notre site.
12/03/2024 - 17:30

L’espectacle freeride torna a Ordino Arcalís amb la JAM Extreme i el Freeride Junior Tour

Ambdues competicions es disputaran aquest dissabte 16 de març, si les previsions meteorològiques es compleixen

 

Les nevades dels darrers dies han deixat unes condicions òptimes de neu i l’organització ha fixat la mítica cara 15 metres, a la Portella del Mig, com a escenari de la competició

 

Ordino Arcalís serà novament epicentre de l’espectacle freeride aquest cap de setmana amb la celebració de dues proves del Freeride World Tour. Per una banda, tindrà lloc la 12a edició de la JAM Extreme FWQ 3*, emmarcada en el Freeride World Tour Qualifier (FWQ), el circuit que permet sumar punts per accedir al Freeride Word Tour. També tindrà lloc el 2024 YETI FWT Junior Ordino Arcalís, la prova del Freeride Junior Tour que havia quedat suspesa i que ara es reprèn amb unes condicions de neu excel·lents.

La JAM Extreme és una de les últimes proves de tres estrelles del circuit europeu FWQ i l’única que es disputa al Pirineu, de manera que els corredors d’Europa que hi participen seran de molt nivell i arribaran a Ordino Arcalís amb l’objectiu de mostrar els seus millors salts de cara a aconseguir sumar punts al rànquing del FWQ i poder accedir a les competicions de quatre estrelles.

Ambdues competicions es disputaran el mateix dia, així que els corredors del FJT podran córrer en el mateix escenari que els seus homònims majors d’edat i viure de més a prop la tensió i l’adrenalina de l’alta competició. La celebració dels esdeveniments està prevista per aquest dissabte 16 de març, vist que les previsions meteorològiques marquen condicions favorables per a la disputa de la prova.

 

Gran èxit de participació

La inclusió del FWT a la FIS ha donat un impuls a l’esport i el creixent interès per aquesta modalitat d’esquí lliure i salvatge s’ha fet palès amb l’èxit d’inscripció d’aquesta edició i el gran augment de joves corredors i corredores, que poden participar en les categories U14, U16 i U18 tant en esquí com en snowboard. El límit de 90 corredors inscrits al 2024 YETI  FWT Junior Ordino Arcalís es va esgotar fa dies, de manera que l’organització ha decidit augmentar les places amb 10 llocs més, amb les quals s’arribarà al centenar d’inscrits, entre els quals hi haurà més de 10 atletes de la Freeride Academy d’Ordino Arcalís. Per la seva banda, la JAM Extreme comptarà amb la participació de 70 esportistes provinents de 12 països diferents, entre ells l’andorrà i monitor de la Freeride Academy, Iker Reyes, i el rider de Grandvalira i segon classificat el 2023, Lluís Velasco, entre d’altres. Les inscripcions per aquesta competició Qualifier estan encara obertes i es podran fer fins al 15 de març a través de la web del Freeride World Tour o in situ els dies 14 i 15 de març.

 

La Portella del Mig, l’escenari escollit

L’organització ha fixat la cara 15 metres, a la zona de la Portella del Mig, com a escenari per a la competició. “Hem escollit aquesta àrea per dues raons: en primer lloc, perquè és una cara mítica de l’estació, on tots els locals l’esquien diàriament i s’hi han celebrat proves del Freeride World Tour i del Junior, i en segon lloc, hem vist que és la cara que actualment proporciona més seguretat, i al final prevenir és assegurar-se”, expliquen els directors de la JAM Extreme, Dani Fornell i Mark Gálvez.

L’espectacle està garantit aquest dissabte a Ordino Arcalís gràcies a les grans nevades que han caigut a Andorra els darrers dies i que han permès que l’estació ordinenca disposi d’unes òptimes condicions amb grans gruixos de neu acumulats de fins a 200 cm.

La competició es podrà seguir a través de les xarxes socials seguint el compte d’Instagram @jamextreme.freeride.

 

El vessant més social

La JAM Extreme és una competició creada per riders i per als riders i més enllà de l’aspecte competitiu, la trobada pretén fomentar l’aspecte social i de convivència entre els participants. Així, el dissabte tindrà lloc un sopar de clausura i una gran festa a la sala ACCO que marcarà el punt final a una intensa jornada d’espectacle freeride.

 

 

Descarrega el material gràfic