Indica en qué idioma quieres navegar por nuestra web.
Indica en quin idioma vols navegar per la nostra web.
Specify your preferred language for browsing our website.
Indiquez dans quelle langue vous souhaitez naviguer sur notre site.
16/03/2024 - 20:00

El rider local Iker Reyes triomfa a la JAM Extreme FWQ 3* d’Ordino Arcalís

L’andorrà i María Castellví, en esquí, i Lucas Muñoz i Izzy Wallace, en snowboard, s’adjudiquen les victòries en les respectives categories de la prova del circuit del FWQ 3*

 

Els representants de la Freeride Academy completen una molt bona actuació a la 2024 YETI FWT Junior d’Ordino Arcalís amb 4 podis

 

L’estació d’Ordino Arcalís ha acollit avui la 12a edició de la Jam Extreme FWQ 3* i les proves del 2024 Yeti FWT Junior Ordino Arcalís. La mítica cara 15 metres, a la zona de la Portella del Mig, ha estat l’escenari escollit per a la cita, on s’han pogut veure grans línies i trucs durant les baixades dels més de 160 riders que han ofert un autèntic espectacle de freeride entre les dues competicions que s’han celebrat.  

En aquest sentit, els directors de la JAM Extreme FWQ 3*, Dani Fornell i Mark Gálvez, han expressat la seva satisfacció de com s’ha desenvolupat la jornada, que ha gaudit d’una bona climatologia i on els corredors han pogut desplegar tot el seu talent. Han destacat també l’èxit de participació d’aquest any en un esport que segueix creixent any rere any. En aquest sentit, han valorat molt positivament el nivell dels corredors de la prova del Freeride Junior Tour, que pugen cada any oferint més espectacle i competitivitat.

 

Triomf i podi andorrans

En la categoria d’esquí masculí, el rider local Iker Reyes ha brillat en la seva baixada, que ha estat la més original de totes i hi ha inclòs un parell de trucs amb els quals ha impressionat a tothom, motiu pel qual els jutges li han atorgat una puntuació de 90,33 punts, més que suficients per adjudicar-se la victòria a casa. El monitor de la Freeride Academy d’Ordino Arcalís s’ha imposat davant de l’austríac Florien Michelini, que tot i ser l’últim rider a baixar ha impressionat els jutges amb la seva espectacular baixada (85,67 punts), mentre que el tercer calaix del podi en la categoria d’esquí masculí també l’ha ocupat un andorrà: Joan Aracil (79,00 pts). En la categoria femenina d’esquí, el podi ha estat íntegrament espanyol, amb Maria Castellví assolint la victòria amb una baixada que els jutges han puntuat amb un 89,33. Andrea Ciurana (67 pts) i Adela Vilanova (62,67 pts) han completat el podi en la segona i tercera posició, respectivament.

Pel que fa a la modalitat de snowboard masculí, l’espanyol Lucas Muñoz ha estat el guanyador (76,00 pts), seguit del francès Kealan Venning (73,33 pts). L’andorrà Albert Manresa (70,33 pts) ha tancat el podi amb la tercera posició. En la categoria femenina de snowboard s’ha imposat l’espanyola Izzy Wallace (71,00 pts), i l’han acompanyat al podi la txeca Leire Pérez (64,33 pts) i l’austríaca Marie Ramparany (52,33 pts).

 

Bon paper dels joves de la Freeride Academy

En la 2024 YETI FWT Junior Tour d’Ordino Arcalís també s’ha pogut veure molt talent i grans línies per part dels riders participants, entre els quals hi ha els representants de la Freeride Academy d’Ordino Arcalís Pol Garcia, Axel Filloy, Ivo Lillo, Marc Sessé, Eric Sessé, Nil Hernàndez, Roc Burgstaller, Bruna Burgstaller, Enric Duran, Marta Duran, Aina Moré i Mariona Moré, que han aconseguit fins a 4 podis.  

El Freeride Junior Tour d’Ordino és una gran oportunitat per als joves esportistes per agafar experiència i coneixements dins l’entorn d’una competició internacional i en un dels destins preferits dels riders a nivell mundial: les muntanyes d’Ordino Arcalís. En aquest sentit, poder coincidir amb els corredors de la JAM Extreme ha estat un atractiu més durant la jornada d’avui per als joves corredors que aspiren a poder convertir-se en la nova generació de riders del Freeride World Tour.

En la categoria U18 d’esquí masculí, els representants del Principat han obtingut uns excel·lents resultats omplint el podi amb la victòria de l’andorrà Joel Pregal, seguit dels joves corredors de la Freeride Academy d’Ordino Arcalís Pol Garcia Gamallo, també andorrà, i de Roc Burgstaller (ESP). Marc Gouarre, Henry Patrick Laughton i Enric Martos han completat una excel·lent participació de la representació tricolor aconseguint la 4a, 5a i 6a posició respectivament. Pel que fa a l’esquí femení U18, Laia Gurrea s’ha adjudicat la medalla d’or, mentre que en snowboard els guanyadors han estat Martxelo Urruzola (ESP) i la francesa Alice Ricci.

Pel que fa a la categoria U16 d’esquí masculí Laurens Jaquet (ESP) s’ha penjat la medalla d’or, seguit de Fernando Baza (ESP), també alumne de la Freeride Academy. Erik Abad (ESP) ha tancat el podi en tercera posició.

La categoria més jove de totes, la U14, s’ha saldat amb les victòries de Lucía Brufau (ESP) i Albert Capel (ESP) en esquí, mentre que en snowboard els vencedors han estat Bruna Fàbrega (ESP) i Johan Massiot (FRA). La rider de la Freeride Academy Mariona Moré (ESP) ha aconseguit la medalla de plata competint en esquí.

 

 

 

Descarrega el material gràfic