Indica en qué idioma quieres navegar por nuestra web.
Indica en quin idioma vols navegar per la nostra web.
Specify your preferred language for browsing our website.
Indiquez dans quelle langue vous souhaitez naviguer sur notre site.
25/01/2024 - 19:00

L’equip Andorra 1 acaba segon en la classificació per països del Trofeu Borrufa 2024

La delegació del Principat ha aconseguit dues medalles d’or, una de plata i tres podis més en la darrera jornada de la competició disputada a Ordino Arcalís, sumant així un total de 9 medalles i 9 podis

 

La 32a edició tanca amb un balanç molt positiu tant per l’organització com pels resultats de l’esquí andorrà

 

El Trofeu Borrufa ha donat per finalitzada la seva 32a edició aquesta tarda amb la cerimònia de clausura, que s’ha celebrat a la Plaça Major d’Ordino, i on s’ha fet també l’entrega dels darrers premis, corresponents als resultats de la jornada d’avui així com a la classificació final del torneig. L’organització ha valorat molt positivament l’edició d’enguany en què totes les proves s’han pogut desenvolupar amb normalitat i en bones condicions, i en la que els joves esportistes andorrans han fet una bona actuació, fet que demostra la bona salut de l’esquí andorrà.

L’equip Andorra 1 ha finalitzat en la segona posició de la classificació general per països amb un total de 285 punts, mentre que l’equip Espanya 1 ha estat el vencedor de l’edició d’enguany amb un total de 348 punts. L’equip de França 1 ha completat el podi amb una puntuació de 251.

Amb els resultats de la jornada d’avui, en què l’equip tricolor s’ha fet amb dues medalles d’or aconseguides per Etna Pou i Júlia Capdevila, la plata que s’ha penjat Jan Visa i els tres podis d’Ainhoa Piccino, Aleran Mitjana i Paula Ledesma, els joves esquiadors andorrans han finalitzat aquesta edició amb una magnífica actuació que els ha comportat un total de 9 medalles, entre les quals quatre d’or, quatre de plata i un bronze, i 9 podis més (conformats per quartes i cinquenes posicions).

 

Dues medalles d’or, una plata i tres podis més per a Andorra en la jornada d’avui

En aquesta darrera jornada, Etna Pou ha sumat un nou or al seu palmarès en l’eslàlom U16 amb una marca d’1’ 11”83, seguida de Nur Torres (+1.53), de la delegació espanyola, i de la britànica Brooke Baxter (+1.58), que han estat segona i tercera respectivament. La també britànica Louisa Mcintosh (+2.16) ha resultat quarta mentre que l’andorrana Ainhoa Piccino s’ha fet amb la cinquena posició (+2.93).

En la categoria masculina, Luken Garitano (ESP) s’ha proclamat el vencedor de l’eslàlom U16 amb un registre d’1’ 06”75, seguit del corredor del Principat Jan Visa (+0.67) que s’ha fet així amb una nova medalla de plata. Han completat el podi Harrison Adkins (+1.98), per al Regne Unit, Pablo Echegoyen (+2.67), per a l’equip espanyol, i Joaquin Korte (+3.78), de l’Argentina. Els esquiadors andorrans Max Black (+4.84), Marcel Pérez (+4.96) i Bernat Gil (+5.32) s’han col·locat al Top-10 en la 8a, 9a i 10a posició, respectivament.

En la modalitat U14 de gegant femení, Júlia Capdevila ha estat la guanyadora amb un temps d’1’ 54”74 i ha aconseguit així el darrer or de la competició per a Andorra, seguida de ben a prop de la francesa Sarah Mehay (+0.05) que ha acabat segona. L’andorrana Paula Ledesma (1’ 57”00) s’ha quedat a només dues centèsimes de fer-se amb el bronze, que se l’ha adjudicat la francesa Elise Wurmser (1’ 56”98). Ha completat el podi l’argentina Ela Varea Montes (+2.49). Vicky Gallerani (+3.70) i Eloa Martins (+4.10), de la delegació andorrana, han entrat al Top-10 en 9a i 10a posició, mentre que Jana Ferrer (+4.11) ha estat 11a.

Finalment, en el GS U14 masculí, l’andorrà Aleran Mitjana ha acabat en 5a posició (1’ 54”06) en una prova que s’ha adjudicat el francès Clément Laugier, que ha fet un temps d’1’ 51”45. El belga Rafael Charbonnier (+1.07) ha quedat en 2a posició mentre que Quim Parramon (ESP, +1.52) i Jules Perefarres (FRA, +2.46) han estat 3r i 4t respectivament. L’actuació andorrana en aquesta prova ha aconseguit tres Top-10 més amb Aiden Grard (+2.96), Thomas Breitfuss (+3.16) i Guillem Rous (+3.33) que han finalitzat en sisena, setena i vuitena posició.

D’altra banda, a la cerimònia de clausura, també han estat premiats els millors andorrans del Trofeu Borrufa 2024 de la mà de Nord Andorrà. Així, Etna Pou i Jan Visa, de la categoria U16, i Guillem Rous i Júlia Capdevila, d’U14, han estat reconeguts com a millors andorrans de la 32a edició de la competició.

 

Descarrega una selecció del material gràfic