Indica en qué idioma quieres navegar por nuestra web.
Indica en quin idioma vols navegar per la nostra web.
Specify your preferred language for browsing our website.
Indiquez dans quelle langue vous souhaitez naviguer sur notre site.

Dossier Premsa 2020 Borrufa

COMPETICIÓ, APRENENTATGE I DIVERSIÓ, AL TROFEU BORRUFA.

Del 27 al 30 de gener 2020

La 28a edició de la cèlebre competició internacional renova el compromís d’unir competició, aprenentatge i diversió per aconseguir una experiència esportiva i personal positiva dels joves que hi participen.

Amb l’arribada del 2020 torna una edició més del Trofeu Borrufa, una competició internacional d’esquí juvenil que té lloc cada any la darrera setmana de gener a l’estació d’Ordino Arcalís. L’aposta ferma dels organitzadors, patrocinadors i col·laboradors fa que el Trofeu Borrufa s’hagi consolidat com una cita ineludible del sector.

Les curses del Trofeu Borrufa es disputen en dies diferents, des del 27 fins al 30 de gener, segons les categories (U14 i U16) i les modalitats (Supergegant -SG-, Gegant Slalom -GS-, Eslàlom -SL- i Alpina Combinada -AC- i National Team Event -NTE-), a les pistes de Les Canals i la Portella del Mig, i aquest any també a Canaro (NTE). Cal remarcar que la competició forma part del circuit FIS.

El Trofeu Borrufa 2020 tornarà a ser una excel·lent ocasió perquè els esquiadors més joves visquin en primera persona tot allò que implica formar part d'un esdeveniment esportiu, mentre es diverteixen amb els seus amics d'equip, viatgen amb els seus països i fins i tot són acompanyats per les seves famílies. Tot això, en un entorn natural d'alta muntanya. 

Enguany prendran part de la competició 38 equips de 26 països i unes 250 persones, entre esquiadors i altres membres de l’organització. En aquesta edició cal ressaltar que molts països repeteixen, d’altres tornen després d’uns anys sense participar-hi. Cal remarcar la participació de França, Itàlia, Portugal, Regne Unit i Espanya, entre els països confirmats i més propers a Andorra.

NOVETAT 2020: ALPINE TEAM EVENT

Aquesta 28a edició del Trofeu Borrufa incorpora una gran novetat: una cursa “Alpine Team Event”, que tindrà lloc a la pista de Canaro, el 28 de gener a partir de les 18 h. Aquest esdeveniment serà una gran al·licient per als equips, ja que potenciarà el treball en equip i el sentiment patriòtic dels joves esquiador.

Es tracta d'una emocionant competició en la qual els esquiadors i esquiadores tenen un paper igualitari, on l'esquí s'allunya del seu enfocament essencialment individual, ja que els esquiadors treballen junts i unint els seus esforços a la recerca de la victòria col·lectiva.

La competició es desenvolupa inicialment amb 16 equips, i adopta un format d'eliminatòries, on els guanyadors de cada ronda avancen a la següent. Els dos equips que quedin passen a la final lluitaran per l'or, i els altres dos de les semifinals competiran pel bronze.

L'esdeveniment adopta un format paral·lel, en què un esquiador individual d'un país s'enfronta a un altre esquiador del mateix sexe d'un país contrari en una cursa cara a cara per dues pistes d'eslàlom idèntiques, on les portes de l'eslàlom gegant estan separades per 10 metres. Cada carrera té una durada de menys de 25 segons. Cada equip està compost per dos homes i dues dones i dos esquiadors en reserva.

Ordino Arcalís, la FAE i el Comú d’Ordino: la base de l’organització

L’estació, juntament amb la Federació Andorrana d’Esquí i el Comú d’Ordino són els responsables de l’organització, el desenvolupament i l'execució de les diferents proves i tot el que té a veure amb la part tècnica.

Seguiment en directe dels resultats i descàrrega d’imatges

L’epicentre de les comunicacions seran els mitjans en línia, amb tota la informació del seguiment de les competicions.

També s’actualitzaran els resultats i les notes de premsa diàriament a través de les xarxes socials i de la web.

Concretament, hi haurà un espai dedicat als resultats de les curses a través d’un cronòmetre que retransmetrà en directe les posicions de cada corredor un cop superada la barrera d’arribada.

A través de les xarxes socials es podrà anar seguint el dia a dia de les competicions, tant els aspectes més socials com els resultats de les competicions.